Дан школе

Данас, 14.маја обиљежили смо, за нашу школу, значајан дан, Дан школе.
Уз поштивање свих епидемиолошких мјера кратким казивањима смо се осврнули на школску годину коју приводимо крају.
Директор школе се обратио присутним ријечима:

Обраћање директора школе


Дан школе, 16. мај је рођендан  велике Десанке Максимовић, чије име с поносом носи  школа од 1994. године. Школа у Трну постоји 91 годину, и више од двије деценије свечано обиљежавамо 16. мај, али  прошле и ове године Дан школе обиљежавамо на неуобичајен начин, у условима пандемије корона вируса  који је захватио цијели свијет.
            Школску годину почели смо у посебним условима и по плану рада у  условима пандемије, поштујући мјере заштите здравља ученика и радника школе. Били смо свјесни да су бројни изазови пред нама, да би им успјешно одговорили радили смо , радимо и дјелујемо сложно, одговорно и стручно. Знали смо да морамо успоставити још чвршћу сарадњу са родитељима и ученицима, јер колико је било важно раније, и данас је важно остваривати циљеве наставе, али у данашњим условима још важније је сачувати здравље ученика и запослених у школи.  Претпоставили смо да ова школска година неће бити редовна, да нема идеалних рјешења и зато смо, уз остваривање наставних планова и циљева, настојали, и вјерујем у томе и успјели, да се удружимо са ученицима и родитељима и да кроз свакодневну сарадњу искористимо школску годину на најбољи могући начин. И само обиљежавање Дана школе у посебним условима је изазов и показује наша настојања да се прилагодимо свакој ситуацији и урадимо највише и најбоље што можемо.

Извођачи програма


            Користим ову прилику да се захвалим ученицима, запосленима и родитељима на одговорном и савјесном понашању  и  раду  у вријеме трајања ове пошасти. У нади да ћемо ову школску годину памтити по сачуваном  здрављу и доброј сарадњи, али и са нескривеном надом и жељом  да ћемо се ускоро вратити редовном распореду рада и трајању часова, да ћемо бити безбједни и да више нећемо морати да носимо маске, желим нам срећан Дан школе.“

Рецитатори