Дјечија штампа и школски лист

У нашој школи су ученици увијек  радо читали и набављали  велики број различитих  ђачких листова. Некада су то били „Кекец“, „Мале новине“, „Весела свеска“, „Пионир“, „АБЦ – технике“, „Техничке новине“, „Човјек и свемир“ и други. Задњих година у школи се дистрибуирају и читају часописи „Ђачко доба“, „Буцко“, „Нај“, „Клик“, „Школарац“, „Школарка“, „Шики Мики“  у зависности од узраста и интересовања ученика.
Центар основног образовања „23. април“, у оквиру којег је радила и наша школа, издаје од школске 1974/75. године часопис ученика и наставника који се звао „Наша школа“. Од 1982. године школски лист се звао „Цвијет слободе“.
15.маја 1998. промовисан је први број дјечијег листа наше школе „Жубор“,који је угледао свјетло дана захваљујући великом раду и залагању  наставника Јове Ђогатовића уз подршку и помоћ Мире Поповић и Радослава Савановића.
Други број школског листа „Жубор“ угледао је свјетлост дана маја 2006. године. Учињен је значајан напор да се настави сваке године штампање по једног броја поводом Дана школе. Школски лист има квалитетан садржај и штампа се у луксузној савременој опреми.