Први дан у нашој школи

Са радошћу, 1. септембра 2021. године, дочекали смо наше ученике и заједно крећемо у нову школску годину.

Уприличили смо посебан пријем и кратки програм за наше првачиће и њихове родитеље.

Директор школе поздравио је наше ученике и њихове родитеље и пожелио им много успјеха, среће и задовољства у новој школској години.

Сигурни смо да ће уз предан рад , залагање и несебичну подршку својих учитеља и наставника наши ученици успјешно савладавати све препреке, усвајати нова знања и вјештине и задржати осмијех на својим лицима.

Сви заједно трудићемо се да и ова школска година буде успјешна на задовољство наших ученика, њихових родитеља и радног колектива наше школе.

Информација о бесплатним уџбеницима за школску 2021/2022. годину

Поштовани родитељи, драги ученици,

Влада Републике Српске је на сједници одржаној 22. јула 2021. године усвојила Информацију о обезбјеђивању бесплатних уџбеника за ученике основних школа за школску 2021/2022. годину, на основу које ће бити обезбијеђени бесплатни уџбеници:

 • свим ученицима првог, другог, трећег и четвртог разреда основних школа,
 • ученицима основних школа који су побједници републичког такмичења,
 • ученицима од петог до деветог разреда који су треће и наредно дијете по реду рођења у породици са троје и више дјеце.

Уколико су родитељи ученика трећег и четвртог разреда већ купили уџбенике за трећи и четврти разред, могу да изврше поврат уџбеника у књижаре у којима су набавили исте.

Искористите дане који су пред вама да се добро одморите и да сви заједно уђемо спремни и одморни у нову школску годину.

Пријем најуспјешнијих ученика

У згради Општинске управе уприличен је пријем за добитнике дипломе „Вук Караџић“, који је Општина Лакташи традиционално организовала у част најбољих ученика основних школа са подручја наше општине.

„Ученици основних школа одувијек су били понос наше локалне заједнице, а уједно и једни од најбољих амбасадора на многобројним такмичењима у којима су учествовали у области образовања, културе и спорта“, рекао је начелник Општине Лакташи господин Мирослав Бојић, који је овом приликом награђеним ученицима уручио пригодне поклоне и у име Општине Лакташи свима пожелио много успјеха у даљем школовању и животу, а учитељима и наставницима да у наредним годинама изведу још успјешних генерација.

На задовољство нашег радног колектива, девет ученика наше школе добило је диплому „Вук Караџић“ која се додјељује за постигнут изузетан општи успјех у учењу и владању у току основног васпитања и образовања. Пријему најуспјешнијих ученика присуствовао је и директор наше школе господин Радослав Савановић.

Понос наше школе, својих учитеља и наставника, ученици који су обиљежили генерацију 2020/21. године у ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“ Трн су:

 1. МИЛИЦА КОКЕЗА
 2. ЈЕЛЕНА ПОДРАШЧАНИН
 3. САРА РАДУКИЋ
 4. ИВАНА АВРАМ
 5. ВЛАДАНА МАКСИМОВИЋ
 6. СТЕФАН ИВАНОВИЋ
 7. БОЈАН КОВАЧЕВИЋ
 8. ТИЈАНА ЂУКИЋ
 9. АНАСТАСИЈА БЕРИЋ

Велико браво за све личне и колективне успјехе наших ученика, дуго ћемо памтити наше ученике, нашу дјецу, наше најбоље од најбољих…