Душан Ивковић | 5 октобра, 2023

У периоду од 2. до 8. октобра, чланови литерарне секције наше школе обиљежили су Недјељу Дјетета са мисијом ширења посебне поруке: „Другарство чувајмо, љубав његујмо!“ Кроз креативне изразе и образовне активности, ученици и наставници дали су свој допринос овој знаменитој недјељи.

Ученици првог и другог разреда су кроз цртање у дворишту школе и припрему кратког представљања за своје родитеље обиљежили недјељу. Ово је била прекрасна прилика да изражавају своју машту и таленте, и прославе љубав и дружење са својим другарима.
Ученици трећег, четвртог и петог разреда су на часовима ликовне културе креативно цртали на тему „Другарство чувајмо, љубав његујмо!
Наставници с ученицима су припремили кратка казивања о правима дјетета, значају дружења и љубави, те истакли важност ових аспеката у развоју наших будућих грађана свијета.
И на крају, у петак, 8. октобра 2023. године, цијела школа је обиљежила Дан без оцјењивања. Овај дан допринео је стварању пријатне атмосфере и подсјетио нас на значај игре и радости која долази са дијетињством.

Недјеља Дјетета у нашој школи показала је значај образовања и одгајања који се темеље на вриједностима дружења, љубави и уважавања права сваког дјетета.