Душан Ивковић | 12 јуна, 2023

12. јуна, ученици од шестог до осмог разреда су посјетили манастир Моштаница код Козарске Дубице.
Пут до одредишта протекао је у добром расположењу, дружењу и уз велико узбуђење. Раздрагани ђаци су били одушевљени природом и знаменитостима.
Након обиласка знаменитости, лијепо су се провели у дружењу у манастирском дворишту.

Дана 13. јуна 2023. године реализован је једнодневни излет ученика од другог до петог разреда. 412 ученика је у пратњи својих учитеља, распоређених у девет аутобуса кренуло на излет према Националном парку Козара.
Ученици су посјетили Музеј на Мраковици чију поставку чине фотографије, документи и предмети који свједоче о страдањима народа у Другом свјетском рату. Ученицима је кустос одржао предавање након којег су ученици имали прилику испричати приче које знају или поставити питања уколико их је нешто занимало.
Реализована су спортска такмичења у којима су ученици показали спретност, брзину, јачину, као и изузетно развијен такмичарски дух, гдје су учешћем, навијањем и подржавањем једни других показали да је тај сегмент једнодневног излета један од омиљених активности.
У времену између историјског часа и спортских такмичења ученици су имали слободно вријеме у којем су се заједно са својим учитељима дружили, играли, шетали, трчали, те кроз грају и смијех уживали у сваком тренутку.
Иако дан пун позитивних, али и негативних узбуђења, сва дјеца су се безбједно вратила са једнодневног излета пуни успомена која им кроз живот могу послужити за наук како треба, али и како не треба да се понашамо.