Душан Ивковић | мај 16, 2023

Ученици школе у Трну припремили су разноврстан и узбудљив програм за Дан школе, који је одушевио све присутне. Програм је пружио могућност ученицима различитих разреда да покажу своје вјештине и таленте.
Хор ученика од шестог до деветог разреда отпјевао је Химну Републике Српске са пуно ентузијазма и поноса.
Затим су Инес Комљеновић и Ђорђе Милиновић прочитали поздрав, показујући своју комуникативност и умјетност говора.
Директор школе је имао прилику да се обрати свим присутнима и изрази своје задовољство и понос што дијеле овај посебан дан заједно.
Ученици првог разреда, Нађа Крга, Алексеј Гајанин, Уна Ђурић и Ленка Глишић, показали су своје способности на позорници изводећи интересантан и забаван сценски приказ.
Ана Аџаип је са великом емоцијом казивала стихове познате пјесме „ЧОВЕК“.
Солисти Сања Пањак, Христина Шкрбић и Ирина Дрљача, заједно са хором ученика од шестог до деветог разреда, извели су песму „Три ђевојке“ с великом енергијом. Ниво координације и хармоније био је заиста изненађујући, остављајући све присутне задивљене.
Након тога, на позорницу је ступио талентовани солиста, Лука Поповић, који је извео емотивну и препознатљиву песму „Не спавај мала моја“. Његов глас је одушевио присутне, а уз подршку хора ученика од шестог до деветог разреда, изведба је добила посебан печат.
Огњен Агић је са пуно емоција и талента казивао стихове песме „Кад би мени дали један дан“. Изражај и префињена интерпретација су оставили снажан утисак на публику, а порука песме је дирнула срца присутних.
Хор ученика од другог до петог разреда, заједно са ритмичком секцијом у саставу Маринa Вукадин, Ларa Мемић и Андреј Савић, извео је песму „Кишобран за двоје“. Њихова синхронизована изведба и енергичност су очарали публику, а музичка пратња је додатно обогатила целокупни доживљај.
Након извођења програма, уследило је свечано уручење награда и признања. Милица Вукадин је преузела улогу водитељке церемоније, читајући имена добитника награда и изражавајући признање за њихова изванредна достигнућа и ангажман у школи.
Након тога, на сцени су се појавили солисти Леона Пешић и Марија Михајловић, који су у пратњи хора ученика од другог до петог разреда и ученика петог и четвртог разреда (мелодике) извели песму „Ала је леп овај свет“. Њихов гласовни спој и хармонија су створили предиван музички доживљај.

Овај програм за Дан школе 2023. био је велики успјех и показао талентованост и преданост ученика школе у Трну. По завршетку програма, сви присутни су исказали своју захвалност у сјајној изведби.