Бојана Филиповић | 11 октобра, 2022

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета Управа за полицијску обуку, 7. октобра 2022. године, организовала је Дан отворених врата. Захваљујући несебичној подршци родитеља наших ученика, наши ученици првог разреда из ПО Гламочани имали су прилику да присуствују Дану отворених врата.

Том приликом видјели су поставку Ауто-мото савеза Републике Српске који су нашим ученицима, кроз експонате које су изложили, објаснили правила безбједног ходања улицом и правилно кретање кроз раскрсницу. Погледали су и полицијска возила и службени мотоцикл, као и полицијску опрему и средства која користи полиција у свакодневном раду. Посебну заинтересованост изазвали су експонати који су представљени у Музеју Полиције Републике Српске, те посјета форензичкој лабораторији гдје су студенти Факултета безбједносних наука демонстрирали рад у овој лабораторији.

Свакако највећу заинтересованост код деце су изазвали припадници жандармерије који су приказали службене коње и службене псе, што је код дјеце изазвало поплаву одушевљења и раздраганости.