Једнодневни марш ученика

Јесен нас је обрадовала златним топлим данима и омогућила нам да уживамо у њеним чарима. Наши ученици са својим наставницима сваке године одлазе у шетњу која има рекреативни, али и васпитни карактер. Проводећи дан у дружењу и физичким активностима, учимо наше ђаке да је здравље резултат својеврсног животног стила.Дружење у природи и упознавање уже околине обиљежили су цијелу седмицу посвећену шетњи.

У петак, 26.10.2018. ученици од шестог до деветог разреда шетали су на релацији Трн-Гламочани-Трн. Дружили су се са својим другарима из ПО Гламочани, који су их топло дочекали. Дио ученика провео је дан на стадиону у Гламочанима. Наставници физичког васпитања организовали су спортске активности, које су ученике забавиле и пробудиле у њима такмичарски дух.
Припадници СЈБ и чланови Саобраћајне секције регулисали су саобраћај и дали свој максимум да ученици безбједно прођу предвиђене релације. Осим тога, својим залагањем дали су допринос развијању свијести код наших ученика о важности поштовања саобраћајних прописа.
И овогодишња шетња прошла је у најбољем реду. Ученици су провели лијепе дане у природи и, сигурни смо, створили драге успомене. Можемо закључити да се квалитет живота огледа у навикама које се стварају у најранијем добу. Водећи се тиме, наша школа систематично и досљедно усађује дјеци навике које су темељ здравог и продуктивног живота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *