Једнодневни марш ученика

Јесен нас је обрадовала златним топлим данима и омогућила нам да уживамо у њеним чарима. Наши ученици са својим наставницима сваке године одлазе у шетњу која има рекреативни, али и васпитни карактер. Проводећи дан у дружењу и физичким активностима, учимо наше ђаке да је здравЉе резултат својеврсног животног стила. Дружење у природи и упознавање уже околине обиЉежили су цијелу седмицу посвећену шетњи.
Ученици другог и трећег разреда ишли су у уторак, 17.10.2017. године, у шетњу од школе, улицама Доситејева, Врбаска и Цара Душана, до православне цркве. Дружили су се са својим учитеЉима и научили много о својој ближој околини и природним и географским особеностима њиховог краја.
Исти дан шетали су и ученици четврог и петог разреда, само су се они одважили на мало дужу маршруту Трн-Гламочани-Трн.
И наши првачићи су шетали по Трну у сриједу, 18.10. 2017. ЗабавЉали су се и учили правила понашања на улици и важност поштовања саобраћајних прописа.
У сриједу, 18.10.2017. ученици шестог и осмог разреда шетали су на релацији Трн-Гламочани-Трн. Дружили су се са својим другарима из ПО Гламочани, који су их топло дочекали. Дио ученика провео је дан на стадиону у Гламочанима. Наставници физичког васпитања организовали су спортске активности, које су ученике забавиле и пробудиле у њима такмичарски дух.
Ученици седмог и деветог разреда су у четвртак, 19.10.2017. прешли исту релацију и ништа мање уживали у дружењу и многим спортским активностима.
Припадници СЈБ и чланови Саобраћајне секције регулисали су саобраћај и дали свој максимум да ученици безбједно прођу предвиђене релације. Осим тога, својим залагањем дали су допринос развијању свијести код наших ученика о важности поштовања саобраћајних прописа.
И овогодишња шетња прошла је у најбоЉем реду. Ученици су провели лијепе дане у природи и, сигурни смо, створили драге успомене. Можемо закЉучити да се квалитет живота огледа у навикама које се стварају у најранијем добу. Водећи се тиме, наша школа систематично и досЉедно усађује дјеци навике које су темеЉ здравог и продуктивног живота

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *