У сусрет Дану школе, 16. мају 2020. године

У сјенци нове стварности

[nk_awb awb_type=“image“ awb_image=“1860″ awb_image_size=“full“ awb_image_background_size=“cover“ awb_image_background_position=“50% 50%“ awb_parallax=“opacity“ awb_parallax_speed=“0.5″]

Драги ученици,
радници школе, родитељи, чланови управних и савјетодавних органа школе,
пријатељи школе и дјеце,

И ове школске године припремали смо се да свечано и достојанствено обиљежимо најрадоснији дан у школској години  – Дан школе, да пишемо есеје и пјесме, да цртамо, да рецитујемо, глумимо, пјевамо, да наградимо најбоље, да се радујемо…
Дјеца – ученици и њихови учитељи и наставници, подржани од родитеља и пријатеља школе чине смисао и вриједност ДАНА ШКОЛЕ!
Овогодишњи Дан школе је посебан, посебан  због јубилеја, 90 година постојања и рада школе у Трну!
Дан школе обиљежавамо, већ више од 20 година, 16. маја, на дан рођења наше највеће пјесникиње Десанке Максимовић, чије име од 1994. године носи наша школа.
И све би ми урадили, као и свих ових година, још и боље, али… дошла је нова стварност изазвана вирусом  корона, школа је затворена, здравље, а посебно дјеце, је најважније, континуитет наставе одржава се путем савремених технологија, ученици, родитељи и наставници су у комуникацији путем, тих тзв. мрежа и платформи.
Догодило нам се оно што смо, до сада, сматрали немогућим. Основне координате нашег свијета помјерене су, прва реакција на вирус је била да је то само ноћна мора из које ћемо се ускоро пробудити, али сада знамо да ћемо морати да научимо да живимо у свијету који је другачији од оног до сада.
Тренутно преживљамо и живимо у непознатом годишњем добу које обезврјеђује наше календаре, учимо живот у новом ходу са осјећањем како смо као људи и цивилизација мали, слаби и немоћни када се појави неко ко се није најавио да долази.
У нади и жељи да ће незвани ускоро отићи и да ћемо се наставити дружити, учити, играти, славити и вратити помало заборављено осјећање среће обиљежљавамо овогодишњи Дан школе.

Драга дјецо и колеге,


позивам вас да својим размишљањем, текстовима, причама, пјесмама…обиљежимо овогодишњи Дан школе.
Своје радове ( ликовне, литерарне, информатичке презентације, фотографије ) можете послати до 14. 
маја 2020. године на мејл адресу школе(os057@skolers.org), исти ће бити објављени на сајту школе и постављени у холовима у школи.

Сви смо подразумјевали многе срећне тренутке и дане као да су нам заувијек суђени, што је и нормално у човјековој природи, али сад у овим данима, можемо са пуно разумијевања да се сјетимо стихова наше Десанке ,,СРЕЋА ЈЕ ЛЕПА САМО ДОК СЕ ЧЕКА“.

 

Срећан нам Дан школе!

Текст смо написали ми из наше школе у Трну!

 

[/nk_awb]