Усвојена упутства о оцјењивању ученика

Влада Републике Српске на данашњој, 67. сједници усвојила је упутства о праћењу, вредновању и оцјењивању ученика приликом извођења наставе на даљину у основном образовању. Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић је нагласила да ће школска 2019/2020. година трајати до половине јуна, у складу са утврђеним школским календарима за основне и средње школе за ову школску годину, те да ће ученици бити оцијењени на основу резултата из првог полугодишта, и дијелом другог полугодишта, те оних које остварују током реализације наставе на даљину. Упутство можете прочитати овдје.

Инструкције за праћење, вредновање и оцјењивање ученика током извођења наставе на даљину, а које су направљене на основу Упутства о праћењу, вредновању и оцјењивању ученика током извођења наставе на даљину које је донијела Влада Републике Српске можете да погледате и преузмете на линковима испод овог текста.
Инструкција за праћење вредновања и оцјењивања
Динамика реализације писмених провјера

Oбразложење инструкција за праћење, вредновање и оцјењивање ученика, током извођења наставе на даљину за вријеме вандредног стања узрокованог епидемијом корона вируса у школској 2019/20. години, можете прочитати овдје.

Саопштење Министарства просвјете за медије у вези недоумица око врдновања и оцјењивања ученика током извођења наставе на даљину, можете прочитати овдје.