Здраве навике-пјешачење

У складу са Годишњим планом и програмом, Годишњим програмом рада школе, те одлуке Наставничког вијећа и планом рада за предмет Физичко васпитање реализовли смо излет ученика пјешачењем.Ученици, ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“,заједно са својим наставницима, сваке године одлазе у шетњу, уживају у дружењу, лијепом времену, спорским активностима, али развијају и свијест о важности здравог живота. Пјешачење свакако спада у најједноставније, али битне облике физичке активности.

Једнодневни марш за ученике од првог до деветог разреда је реализован у четвртак, 17.10. и петак 18.10.2019.године.
Ученици првог разреда су у четвртак реализовали шетњу обиласком у околини Трна.
Ученици дугог и трећег разреда су у петак организовано посјетили Цркву Покрова Свете Богородице у Трну.
Ученици од четвртог до деветог разреда су у петак реализовали шетњу на маршрути Трн-Гламочани-Трн. У Гламочнима су нас љубазно и топло дочекали другари из Подручне школе и радовали су се дружењу са нама.
Пипадници полиције и чланови Саобраћајне секције регулисали су саобраћај и омогућили су ученицима да безбједно пређу предвиђене релације и упозорвали су ученике колико је важно поштовати саобраћајне прописе.
Ученици су се забављали на стадиону у Гламочанима гдје су наставници физичког васпитања организовали разне спортске активности, као што су одбојка, фудбал,кошарка, навлачење конопца.
Дружење у природи, упознавање уже околине, обиљежили су овај дан посвећен шетњи и развијању здравих навика и здравог живота.  Ми смо још једанпут, на овај начин, покушали развити свијест, како дјеце, тако и одраслих, о значају физичких активности за младе.