ОБИЉЕЖАВАЊЕ НЕДЈЕЉЕ ДЈЕТЕТА

Обиљежавање међународне Недјеље  дјетета редовна је активност у нашој школи, и представља још један начин да се укаже на потребу и обавезу поштивања дјеце и заштиту њихових права гарантованих  Конвенцијом о правима дјетета.
Недјеља  дјетета је само симболична манифестација, јер се у нашој школи свакодневно води брига о дјеци, њиховом правилном расту и развоју са жељом  да им сваки дан буде угодан и користан. Креативне радионице се одржавају током цијеле године и води се брига о укључивању родитеља у живот и рад школе, те на разне начине оснажује сарадња породице, школе и локалне заједнице, а све с циљем свестраног развоја личности наших ученика.

Ученици првог и другог разреда су цртали на игралишту на тему „Моја седмица, моја година-другари и ја“.
Ученици трећег, четвртог и петог разреда, на часовима ликовне културе су цртали на тему „Моја недјеља, моја година“, а најуспјешнији радови су изложени на холу школе.
Ученици виших разреда су  читали, путем разгласа школе, кратка казивања о правима дјетета, о самопоуздању, о толеранцији, сфери из заштите дјетета и промоцији културе.
Ученици од шестог до деветог разреда, на часовима одјељењске заједнице су одржавали радионице под називом “Сви имају једнака права, поштујмо себе, друге и другачије“.
Учесници драмске секције су извели кратко казивање о правима и заштити дјеце, а такође су нас и насмијали изођењем анегдота из школског живота.
Мали хор је извео неколико пригодних пјесама  пред ученицима нижих разреда.
Чланови ликовне и литерарне секције, виших разреда, су поставили своје радове на исту тему.
Одржан је и први састанак Савјета ученика.
Такође је и мирисна јесен нашла мјесто у холу школе украсивши га својим укусним плодовима.
Четвртак и петак су ученицима били посебно интересантни. У четвртак су замијенили улоге са наставницима, а у петак је био Дан без оцјењивања.
Чланови новинарске секције су прикупили све податке и редовно су нас извјештавали, и ово је мали дио активности  у којима су заједно учествовали ученици и радници наше школе.
Обиљежавање Недјеље дјетета је само симболична манифестација, јер се у нашој школи свакодневно води брига о дјеци, њиховом правилном расту и развају и чини се да им сваки дан буде угодан и користан. Креативне радионице се одржавају током цијеле године и води се брига о укључивању родитеља у живот и рад школе, те на разне начине оснажује сарадња породице, школе и локалне заједнице, а све с циљем свестраног развоја личности наших ученика.