Обиљежен Европски дан језика у ЈУ ОШ „ Десанка Максимовић“

Ученици и наставници наше школе  су 26.09. 2019. године обиљежили  Европски дан језика у холу Централне, али и подручнe школe и одјељења.  Наставници српског језика, наставници енглеског и њемачког  језика су, тако са својим ученицима, на занимљив начин жељели да привуку пажњу на велик број језика којима се људи у Европи, а и шире, споразумјевају, па су на паноу у школи истакли заставе, поздраве;  организовали радионице,  квиз, презентације, паное.

Европски дан језика је међународни празник који је 2001. године установио Савјет Европе као подсјетник свим Европљанима на важност језичке разноликости и језика као универзалног идентификатора сваког народа и државе.

Осмислили су разне активности  и друге садржаје помоћу којих ће свим ученицима приближити значај учења страног , али првенствено значај његовања матерњег језика.

Богатство писане ријечи, на било ком језику, морамо цијенити и његовати, и учинити да се наши малишани и када порасту радују новој причи, књизи или празној страници пред собом коју ће попунити доживљајима испричаним на начин на који су их учили њихови родитељи, учитељи и наставници.