Наши ученици посјетили 47. „Књижевне сусрете“ на Козари

Књижевне сусрете“ на Козари је посјетило 13 ученика наше школе у пратњи наставника Жељке Сладојевића и наставнице Милице Марковић, а у друштву ученика и наставница из дугих школа са подручја општине Лакташи.
Ученици су се у 9 и 30 часова упутили ка Козари. По доласку су присуствовали великом поетском часу који је одржан у 12 часова.
Поетски час је отворен извођењем Куленовићеве поеме „Стојанка мајка Кнежопољка“, у извођењу београдске глумице Биљане Ђуровић.
Замјеник градоначелника града Приједора се обратио окупљенима и најавио додјелу награде „ Књижевни вијенац Козаре“ лауреату Душану Ковачевићу.
Након тога своје стихове су говорили: Драган Колунџија, Слободан Јовић, Вид Вицко Вукелић, Верољуб Вукашиновић, Ђорђе Нешић, Владимир Табашевић, Љубивоје Ршумовић, Милосав Тешић и Матија Бећковић. У музичком дијелу програма су учествовали пјесници-музичари Милан Кораћ и Милош Зубац.
По зaвршетку поетског часа ученици су имали прилику да се друже, мало разговарају и сликају се са пјесницима. Обишли су Меморијални комплекс Козаре кога чине Меморијални зид, Парк и Музеј.Имали су прилику  да слушају на један другачији начин о догађајима који су обиљежили ово подручје и да понесу лијепу успомену на овај дан без обзира што је прошлост била горка.