Једнодневни излет на Бањ брдо

У суботу 26.10. 2019. год. предметни наставници наше школе: Зорица Цигановић, Ацо Рачић, Свјетлана Анђелић, Весна Ковачевић, Дијана Квргић, Бранкица Алексић, су 50 чланова својих секција обрадовали једнодневним излетом на Бањ Брдо. Чланови младих биолога, младих хемичара, историјске секције, те чланови додатне наставе из математике, енглеског и њемачког  језика су  у девет часова кренули на пут.  Једнодневни излет на простору ужег завичаја планиран је у раду слободних активности и стручних актива. Циљ је био организовати час у пироди, упознати најпознатије бањалучко излетиште – Бањ брдо, упознати вегетацију. На Бањ брду се налази и меморијални споменик палим Крајишницима у НОБ-у, које је дјело познатог југословенског кипара Антуна Аугустинчића. На споменику је уцртан рељеф који у низу слика приказује борбу и страдање Крајишника у Другом свјетском рату, а сам споменик симболично подсјећа на метак испаљен у правцу Крајине.

Брзи ход уз брдо, па низ брдо, у укупној дужини од око 7 километара ученицима је била лијепа рекреација и разонода. Послије свих садржаја ученици су се вратили кућама „ здраво уморни“.

Једнодневни марш ученика

Јесен нас је обрадовала златним топлим данима и омогућила нам да уживамо у њеним чарима. Наши ученици са својим наставницима сваке године одлазе у шетњу која има рекреативни, али и васпитни карактер. Проводећи дан у дружењу и физичким активностима, учимо наше ђаке да је здравље резултат својеврсног животног стила.Дружење у природи и упознавање уже околине обиљежили су цијелу седмицу посвећену шетњи.

У петак, 26.10.2018. ученици од шестог до деветог разреда шетали су на релацији Трн-Гламочани-Трн. Дружили су се са својим другарима из ПО Гламочани, који су их топло дочекали. Дио ученика провео је дан на стадиону у Гламочанима. Наставници физичког васпитања организовали су спортске активности, које су ученике забавиле и пробудиле у њима такмичарски дух.
Припадници СЈБ и чланови Саобраћајне секције регулисали су саобраћај и дали свој максимум да ученици безбједно прођу предвиђене релације. Осим тога, својим залагањем дали су допринос развијању свијести код наших ученика о важности поштовања саобраћајних прописа.
И овогодишња шетња прошла је у најбољем реду. Ученици су провели лијепе дане у природи и, сигурни смо, створили драге успомене. Можемо закључити да се квалитет живота огледа у навикама које се стварају у најранијем добу. Водећи се тиме, наша школа систематично и досљедно усађује дјеци навике које су темељ здравог и продуктивног живота.

Једнодневни марш ученика

Јесен нас је обрадовала златним топлим данима и омогућила нам да уживамо у њеним чарима. Наши ученици са својим наставницима сваке године одлазе у шетњу која има рекреативни, али и васпитни карактер. Проводећи дан у дружењу и физичким активностима, учимо наше ђаке да је здравЉе резултат својеврсног животног стила. Дружење у природи и упознавање уже околине обиЉежили су цијелу седмицу посвећену шетњи.
Ученици другог и трећег разреда ишли су у уторак, 17.10.2017. године, у шетњу од школе, улицама Доситејева, Врбаска и Цара Душана, до православне цркве. Дружили су се са својим учитеЉима и научили много о својој ближој околини и природним и географским особеностима њиховог краја.
Исти дан шетали су и ученици четврог и петог разреда, само су се они одважили на мало дужу маршруту Трн-Гламочани-Трн.
И наши првачићи су шетали по Трну у сриједу, 18.10. 2017. ЗабавЉали су се и учили правила понашања на улици и важност поштовања саобраћајних прописа.
У сриједу, 18.10.2017. ученици шестог и осмог разреда шетали су на релацији Трн-Гламочани-Трн. Дружили су се са својим другарима из ПО Гламочани, који су их топло дочекали. Дио ученика провео је дан на стадиону у Гламочанима. Наставници физичког васпитања организовали су спортске активности, које су ученике забавиле и пробудиле у њима такмичарски дух.
Ученици седмог и деветог разреда су у четвртак, 19.10.2017. прешли исту релацију и ништа мање уживали у дружењу и многим спортским активностима.
Припадници СЈБ и чланови Саобраћајне секције регулисали су саобраћај и дали свој максимум да ученици безбједно прођу предвиђене релације. Осим тога, својим залагањем дали су допринос развијању свијести код наших ученика о важности поштовања саобраћајних прописа.
И овогодишња шетња прошла је у најбоЉем реду. Ученици су провели лијепе дане у природи и, сигурни смо, створили драге успомене. Можемо закЉучити да се квалитет живота огледа у навикама које се стварају у најранијем добу. Водећи се тиме, наша школа систематично и досЉедно усађује дјеци навике које су темеЉ здравог и продуктивног живота