Дан постигнућа ученика деветог разреда

Заједно у раду, дружењу, вашем одрастању, знању и одличним  оцјенама  проживјели смо девет година.
Вјерујте, нисмо овако замишљали рад и ваш свечани завршетак деветогодишњег школовања, али суочили смо се са искушењем које је јаче од наших планова, жеља и снова. Али, важно је да смо сачували здравље и животе, и извукли поуке: природа је  моћна,човјек је  треба поштовати и чувати, радост дружења и важност живе ријечи немају алтернативу.
Надам се да сте и ви завољели ову – нашу школу, и бићемо срећни ако се понекад вратите и дођете до нас, да попричамо о вашим плановима, сновима и надањима.

Врата школе ће увијек бити отворена.

Дјецо, не заборављајте једни друге, чувајте себе и сјећање на ове дане, дружите се са паметним, нађите мјеру за све .

Желим вам успјешан наставак школовања и много срећнија времена од ових сада.

Завршена настава за ученике деветог разреда

Наши мали матуранти су данас 25. маја 2021. године завршили основну школу и поздрављају се и с нама својим учитељима и наставницима, али с једним периодом свог одрастања.
Свима њима желимо много здравља, среће и успијеха у даљем животу и раду.
Желимо им да све препреке рјешавају с лакоћом и да заувијек буду понос својих породица, средине у којој живе и наравно нас, који смо претходних девет годиина настојали да им пружимо знање и да их научимо и оспособимо за наставак школовања
Дјецо, задржите осмијех на лицу, искреност и љубав у срцу јер сви путеви живота су отворени, изаберите онај који вам се највише свиђа и нећете погријешити, корачајте храбро и достојанствено.

Вјерујте у себе као што ми вјерујемо увас!

Срдачно ваши,
учитељи, наставници, чланови стручне службе и директор школе.

Дан школе

Данас, 14.маја обиљежили смо, за нашу школу, значајан дан, Дан школе.
Уз поштивање свих епидемиолошких мјера кратким казивањима смо се осврнули на школску годину коју приводимо крају.
Директор школе се обратио присутним ријечима:

Обраћање директора школе


Дан школе, 16. мај је рођендан  велике Десанке Максимовић, чије име с поносом носи  школа од 1994. године. Школа у Трну постоји 91 годину, и више од двије деценије свечано обиљежавамо 16. мај, али  прошле и ове године Дан школе обиљежавамо на неуобичајен начин, у условима пандемије корона вируса  који је захватио цијели свијет.
            Школску годину почели смо у посебним условима и по плану рада у  условима пандемије, поштујући мјере заштите здравља ученика и радника школе. Били смо свјесни да су бројни изазови пред нама, да би им успјешно одговорили радили смо , радимо и дјелујемо сложно, одговорно и стручно. Знали смо да морамо успоставити још чвршћу сарадњу са родитељима и ученицима, јер колико је било важно раније, и данас је важно остваривати циљеве наставе, али у данашњим условима још важније је сачувати здравље ученика и запослених у школи.  Претпоставили смо да ова школска година неће бити редовна, да нема идеалних рјешења и зато смо, уз остваривање наставних планова и циљева, настојали, и вјерујем у томе и успјели, да се удружимо са ученицима и родитељима и да кроз свакодневну сарадњу искористимо школску годину на најбољи могући начин. И само обиљежавање Дана школе у посебним условима је изазов и показује наша настојања да се прилагодимо свакој ситуацији и урадимо највише и најбоље што можемо.

Извођачи програма


            Користим ову прилику да се захвалим ученицима, запосленима и родитељима на одговорном и савјесном понашању  и  раду  у вријеме трајања ове пошасти. У нади да ћемо ову школску годину памтити по сачуваном  здрављу и доброј сарадњи, али и са нескривеном надом и жељом  да ћемо се ускоро вратити редовном распореду рада и трајању часова, да ћемо бити безбједни и да више нећемо морати да носимо маске, желим нам срећан Дан школе.“

Рецитатори