Радови ученика

Драги наши ученици,

Овом приликом желимо да се захвалимо свима који су били вриједни и креативни и још једном показали своје таленте и својим радовима уљепшали наш Дан школе.

Посебно похваљујемо ученике:

Ану Беара 5-1, Андреја Шамару 3-2, Марију Бургић 5-1, Ведрана Шамару 7-1, Василија Вука Шамару 5-1, Николину Митровић 7-1, Теодору Јокановић 1-2, Алексу Бабића 4-1, Анђелину Дакић 3-5, Ању Дукић 4-1, Нађу Ковачевић 2-1, Сандру Гајић 6-2, Ању Поповић 6-3, Екатарину Петрашевић 5-2, Соњу Крнета 5-1, Емилију Илић 8-4, Махаила Грујића 6-5, Александру Петрашевић 6-5, Уну Петковић 9-2, Сару Ерак 3-2, Сару Савић 5-4, Сњежану Кокеза 9-1, Теу Косић 5-1, Јеленка Станића 5-4, Софију Милошевић 5-1, Стефана Драгојевића 3-2, Алексу Шљивића 6-4, Јовану Кукић 7-1, Ивану Аврам 8-3, Кристину Кесић 6-5, Ксенију Поповић 7-2, Марију Алексић 9-5, Михајла Милаковића 3-2, Милоша Иванковића 6-5, Страхињу Бабића 7-3, Андрију Шљивића 4-1, Валентину Дакић 3-5, Ђорђу Милаковићу 7-3, Ању Срдић 7-4, Јелену Дошен 3-2, Ивану Пекез 4-3, Аријану Косић 5-4  и Ану Зеленика 5-1, Марка Илића 5-1, Игора Тодића 7-3, Георгину Боројевић 7-4, Ању Кесић 8-2, Нађа Сарић 6-5, Јелену Подрашчанин 8-2, Јану Ковачевић 4-2 и Василију Продановић 9-1 који су своје радове доставили на адресу школе.

Сви достављени радови се чувају у архиви, а на почетку школске године дочекаће вас на паноима и у холовима школе.
Посебно похваљујемо ученике 6-5 одјељења за рад и креативност, коју су показали и на себи својствен начин свима нама честитали Дан школе.

Извињавамо се ученицима чији радови због обима нису објављени(презентације, видео записи, литерарни радови)

У сусрет Дану школе, 16. мају 2020. године

У сјенци нове стварности

Драги ученици,
радници школе, родитељи, чланови управних и савјетодавних органа школе,
пријатељи школе и дјеце,

И ове школске године припремали смо се да свечано и достојанствено обиљежимо најрадоснији дан у школској години  – Дан школе, да пишемо есеје и пјесме, да цртамо, да рецитујемо, глумимо, пјевамо, да наградимо најбоље, да се радујемо…
Дјеца – ученици и њихови учитељи и наставници, подржани од родитеља и пријатеља школе чине смисао и вриједност ДАНА ШКОЛЕ!
Овогодишњи Дан школе је посебан, посебан  због јубилеја, 90 година постојања и рада школе у Трну!
Дан школе обиљежавамо, већ више од 20 година, 16. маја, на дан рођења наше највеће пјесникиње Десанке Максимовић, чије име од 1994. године носи наша школа.
И све би ми урадили, као и свих ових година, још и боље, али… дошла је нова стварност изазвана вирусом  корона, школа је затворена, здравље, а посебно дјеце, је најважније, континуитет наставе одржава се путем савремених технологија, ученици, родитељи и наставници су у комуникацији путем, тих тзв. мрежа и платформи.
Догодило нам се оно што смо, до сада, сматрали немогућим. Основне координате нашег свијета помјерене су, прва реакција на вирус је била да је то само ноћна мора из које ћемо се ускоро пробудити, али сада знамо да ћемо морати да научимо да живимо у свијету који је другачији од оног до сада.
Тренутно преживљамо и живимо у непознатом годишњем добу које обезврјеђује наше календаре, учимо живот у новом ходу са осјећањем како смо као људи и цивилизација мали, слаби и немоћни када се појави неко ко се није најавио да долази.
У нади и жељи да ће незвани ускоро отићи и да ћемо се наставити дружити, учити, играти, славити и вратити помало заборављено осјећање среће обиљежљавамо овогодишњи Дан школе.

Драга дјецо и колеге,


позивам вас да својим размишљањем, текстовима, причама, пјесмама…обиљежимо овогодишњи Дан школе.
Своје радове ( ликовне, литерарне, информатичке презентације, фотографије ) можете послати до 14. 
маја 2020. године на мејл адресу школе(os057@skolers.org), исти ће бити објављени на сајту школе и постављени у холовима у школи.

Сви смо подразумјевали многе срећне тренутке и дане као да су нам заувијек суђени, што је и нормално у човјековој природи, али сад у овим данима, можемо са пуно разумијевања да се сјетимо стихова наше Десанке ,,СРЕЋА ЈЕ ЛЕПА САМО ДОК СЕ ЧЕКА“.

 

Срећан нам Дан школе!

Текст смо написали ми из наше школе у Трну!

 

 

 

Усвојена упутства о оцјењивању ученика

Влада Републике Српске на данашњој, 67. сједници усвојила је упутства о праћењу, вредновању и оцјењивању ученика приликом извођења наставе на даљину у основном образовању. Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић је нагласила да ће школска 2019/2020. година трајати до половине јуна, у складу са утврђеним школским календарима за основне и средње школе за ову школску годину, те да ће ученици бити оцијењени на основу резултата из првог полугодишта, и дијелом другог полугодишта, те оних које остварују током реализације наставе на даљину. Упутство можете прочитати овдје.

Инструкције за праћење, вредновање и оцјењивање ученика током извођења наставе на даљину, а које су направљене на основу Упутства о праћењу, вредновању и оцјењивању ученика током извођења наставе на даљину које је донијела Влада Републике Српске можете да погледате и преузмете на линковима испод овог текста.
Инструкција за праћење вредновања и оцјењивања
Динамика реализације писмених провјера

Oбразложење инструкција за праћење, вредновање и оцјењивање ученика, током извођења наставе на даљину за вријеме вандредног стања узрокованог епидемијом корона вируса у школској 2019/20. години, можете прочитати овдје.

Саопштење Министарства просвјете за медије у вези недоумица око врдновања и оцјењивања ученика током извођења наставе на даљину, можете прочитати овдје.

План уписа у 1. разред средњих школа

План уписа у 1. разред свих средњих школа у Републици Српској за школску 2020/2021. годину од данас је доступан свим ученицима 9. разреда основних школа и њиховим родитељима путем Андроид апликације „Водич кроз занимања“. Осим плана уписа, ученицима су доступни описи занимања, статистике и друге корисне информације.

Апликација се може преузети бесплатно на Play продавници