Обавјештење о завршетку наставе у првом полугодишту

Волимо празнике

24. децембар 2019. годинe
 
Поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника наше ученике у ПО Гламочани обрадовали смо пакетићима. Приредили смо им дивно дружење са Деда Мразом који је сваком ученику уручио пакетић. Наши ученици били су пресрећни, њихови осмијеси говорили су много више од ријечи. Желимо да се захвалимо УГ „Аграрни информациони центар“ Бања Лука и НВО „Адра“ на сарадњи и припремљеним новогодишњим поклонима.

Школа у Гламочанима добила централно гријање

 Кад се вриједне руке сложе све се може, све се може…

На иницијативу  нашег свештеника и вјероучитеља, Стојана Ђурђевића, почетком септембра 2019. године  покренуте су активности да се у ПО Гламочани  угради централно гријање.
Активности у виду донација,добровољног рада и материјалних средстава подржали су мјештани,родитељи и привредници Гламочана, Трна и Школа.
Посебно истичемо ангажованост и помоћ Александра и Лазара Ступара(ПП ,,Јањош“), Срђан Петровић(“ Маркети С “), Боре Кукића (ПП „Термоклима“) , Момчила Маринковића, Саше Поповића, Илије и Гојка Сандића, Стевана Перичевића и домара Централне школе.
Уз поменуте морамо истаћи ангажованост , вољу, рад и сложност свих радника у ПО Гламочани.
Активности су завршене у недјељу, 15.децембра 2019. године, пећи из учионица отишле су у историју.
Велика захвалност свим учесницима акције од ученика, директора и радника  ЈУ ОШ ,,Десанка Максимовић“ Трн – ПО Гламочани!

 

ПОСЈЕТИЛИ СМО ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

 

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске  организовало је девети по реду Фестивал науке у Бањој Луци, чији је циљ популаризација науке и технологије у Републици Српској.

Ученици наше школе (36 ученика), у пратњи наставника Далибора Обрадовића, Весне Ковачевић и Свјетлане Анђелић, посјетили су Фестивал науке у Бањој Луци 29. новембра 2019. године.

Наши ученици посјетили су ову манифестацију на три локације: у Каменој кући на тврђави Кастел и у бањалучком Дому омладине биле су изложбе, експонати и научни екперименти, а на Природно-математичком факултету био је постављен планетаријум, у којем се пројектују слике звјезданог неба и универзума.

У оквиру посјете фестивалу науке наши ученици посјетили су и акваријум на Природно-математичком факултету.

 

БРИГА О ДЈЕЦИ

Наша школа редовно проводи мјере и поступке заштите и безбједности дјеце током боравка у школи.

У циљу упознавања ученика о начину заштите,од елементарних непогода и друге несреће, на часовима одјељењске заједнице систематски се обрађује наведено.

У истом циљу и у сарадњи са ДВД Лакташи, организовали смо вјежбу евакуације ученика и радника школе у сриједу,23.октобра 2019.године.